Logo ARAS
Menu-icon
Cross-icon
Back icon

terug naar vastgoedprojecten

nieuwbouw, edegem
nieuwbouw, edegem
EEN SPEL VAN OPENINGEN
nieuwbouw, edegem
GELAAGDHEID VERSUS DIVERSITEIT
nieuwbouw, edegem
de uitdaging
Transformeren van oude boterfabriek Reco tot een rustige, groene woonomgeving met aandacht voor privacy.
onze oplossing
Privacy en rust zijn het uitgangspunt van het ontwerp, zowel voor de nieuwe bewoners als voor de buren. De tuinen en terrassen van de ruime woningen en het appartement zijn zuid-west georiënteerd om zoveel mogelijk licht en zon te kunnen vangen.
Back icon

terug naar vastgoedprojecten

senioren woningen, mechelen
senioren woningen, mechelen
DE BEWONERS STAAN CENTRAAL IN HET BOUWPROCES
senioren woningen, mechelen
DE ZON, OOK AAN MIJN ACHTERDEUR
senioren woningen, mechelen
de uitdaging
Seniorenwoningen ontwerpen die sociale contacten bevorderen en toch voldoende privacy garanderen. OCMW Mechelen wilde het voorbeeld geven en energiezuinig bouwen.
onze oplossing
De voorkant van alle woningen is georiënteerd naar het centrale plein. Elke wooneenheid heeft een voordeur die rechtstreeks uitgeeft op het plein. Als de bewoners contact met hun buren willen, kunnen ze op een bankje voor de voordeur gaan zitten. Achteraan is een tuintje of terras, waar meer privacy is. In alle leefruimtes komt de zon binnen door slimme plaatsing van de ramen. Het gebouw is energiezuinig gebouwd (PV-panelen, balansventilatie met warmterecuperatie, zonneboilers en verwarming met gemeenschappelijke warmtepomp).
Back icon

terug naar vastgoedprojecten

appartementen, mechelen
appartementen, mechelen
de uitdaging
Binnen een strak afgelijnd budget en in een gesloten bouwblok vraagt de opdrachtgever een maximaal rendement, met extra aandacht voor een ruime buitenruimte per appartement. Dit pand ligt links naast een woning met zadeldak en gelijkvloerse uitbouw, wat het niet evident maakt om een voorgevel in drie verdiepingen naast te bouwen.
onze oplossing
De doorrit naar de garages hebben we tegen de bestaande woning geplaatst. De bouwlijn van de tweede verdieping vooraan ligt verder naar achter waardoor er plaats kwam voor terrassen. Zo sluit het appartementsgebouw beter aan op de buurwoning. Op het gelijkvloers lopen de leefruimtes over in een privétuin. In de appartementen hebben we de beschikbare ruimte zo economisch mogelijk ingericht. Ook aan de achterkant van het gebouw is er plaats voor privacy op de grote terrassen.
Back icon

terug naar vastgoedprojecten

sociale woningbouw, lier
sociale woningbouw, lier
de uitdaging
De leefruimten geven uit op de buitenruimte om een gezellige ontmoetingsplek te creëren. Het gesloten perceel heeft strikte stedenbouwkundige voorwaarden.
onze oplossing
Bij dit wedstrijdontwerp vonden wij het belangrijk om de leefruimten zo te organiseren dat ze in verbinding staan met de buitenruimte. Het sociale karakter van dit project vroeg om compacte wooneenheden in duurzame materialen, met aandacht voor economie en ecologie. Het belangrijkste is dat de bewoners zich thuis voelen. Het ontwerp schenkt daarom extra aandacht aan de woonbeleving en creëert publieke plaatsen die uitnodigen om in contact te komen met de buren. Binnen wordt sociaal contact gestimuleerd door een ontmoetingsplek en buiten door de terrassen en de tuinen. Toch behoudt elk appartement zijn eigen karakter door de onderbroken gevellijn.
Back icon

terug naar vastgoedprojecten

groepswoningen, mechelen
groepswoningen, mechelen
de uitdaging
Zes woningen in een bouwblok ontwerpen met elk hun eigen karakter en ze op hetzelfde moment bouwen.
onze oplossing
Om elk pand zijn eigenheid te geven hebben we gespeeld met een grafische vormentaal en gewerkt met verschillende materialen en texturen. Zo krijgt elke woning zijn uniek plekje binnen het geheel en kan de opdrachtgever zich volledig identificeren met zijn eigen woning. Identiteit binnen het geheel staat centraal.
Back icon

terug naar vastgoedprojecten

appartementen, mechelen
appartementen, mechelen
de uitdaging
Creëren van ruimte op een klein hoekperceel met respect voor het type bel-etagewoningen in de woonwijk.
onze oplossing
De terrassen van de appartementen worden alternerend gestapeld om maximale privacy te creëren voor de bewoners. De juiste gevelbekleding benadrukt de eigenheid en de specifieke identiteit van elke woning. De zongerichte oriëntatie van de terrassen en het unieke zicht op de stad Mechelen zijn bijkomende troeven van alle appartementen.
Back icon

terug naar vastgoedprojecten

appartementen, walem-mechelen
appartementen, walem-mechelen
de uitdaging
Het appartementsgebouw ligt op een klein perceel en heeft als voordelen een ondergrondse parking en ruim ogende doorzonappartementen.
onze oplossing
Het appartementsgebouw ligt aan een drukke invalsweg van de stad Mechelen. De moderne uitstraling is grotendeels te danken aan de openheid en de transparantie van het gebouw. De autolift voor de ondergrondse parking maakt nuttige oppervlakte vrij voor een ruime gelijkvloerse leefruimte aan de tuin.
Back icon

terug naar vastgoedprojecten

appartementen, aarschot
appartementen, aarschot
de uitdaging
De opdracht was om aangename woonruimtes te creëren bij een minder gunstige oriëntatie en aan een drukke weg.
onze oplossing
De voorgevel werd heel bewust gesloten en massief ontworpen om akoestische redenen. Ruime overdekte terrassen aan de voorkant zorgen voor mooie lichtinval van de zuiderzon. Vooruitspringende geveldelen van baksteen en witte aluminium stroken geven een gelaagdheid aan het gebouw en brengen speelsheid in de gevel.