Logo ARAS
Menu-icon
Cross-icon
Back icon

terug naar woningen

verbouwing, reet
verbouwing, reet
CONTRASTEN VORMEN SAMEN EEN GEHEEL
verbouwing, reet
STRAKKE MUREN, HOGE RAMEN EN EEN RUSTGEVENDE PATIO VERBINDEN OUD MET NIEUW
verbouwing, reet
de uitdaging
Hedendaags leefcomfort creëren in een donkere, gedateerde woning in een wijk met gelijkaardige huizen.
onze oplossing
De oude aanbouwen maakten plaats voor contrasterende vormen, kleuren en materialen, wat de woning een hedendaagse uitstraling geeft.
Back icon

terug naar woningen

verbouwing, mechelen
verbouwing, mechelen
HET KARAKTER VAN EEN WONING ZIT IN BINNEN- EN BUITENKANT
verbouwing, mechelen
EEN EVENWICHT ZOEKEN TUSSEN HEDEN EN VERLEDEN
verbouwing, mechelen
de uitdaging
Historische elementen maken deze donkere, vervallen woning uniek. Wij maken er een mooi, licht huis van met hedendaags comfort en met aandacht voor het unieke karakter van het pand.
onze oplossing
De historische elementen combineerden we met hedendaagse, strakke materialen waardoor de woning een moderne uitstraling kreeg. Witte muren en plafonds verbinden oud met nieuw.
Back icon

terug naar woningen

nieuwbouw, mechelen
nieuwbouw, mechelen
AANGEPAST AAN BEWONERS EN OMGEVING
nieuwbouw, mechelen
BINNEN- EN BUITENWANDEN ALS BUFFER VOOR OMGEVINGSLAWAAI
nieuwbouw, mechelen
de uitdaging
De opdracht was om een aanpasbare woning te bouwen voor een nieuw samengesteld gezin. De spoorweg vlakbij vormde een akoestische uitdaging.
onze oplossing
Als akoestische buffer kozen we voor betonpanelen in de gevels en kamerhoge kastenwanden. Door de stalen structuur en de lichte, verplaatsbare wanden kan je de binnenindeling vrij kiezen en het gebouw later makkelijk aanpassen. Zo kunnen de zeven slaapkamers snel vier kamers worden.
Back icon

terug naar woningen

verbouwing, keerbergen
verbouwing, keerbergen
WIT BRENGT LICHT EN RUIMTE, HOUT ZORGT VOOR WARMTE
verbouwing, keerbergen
LICHT EN WARMTE IN EEN WONING MET KARAKTER
verbouwing, keerbergen
de uitdaging
Een donkere woning met kleine ramen midden in de bossen open en licht maken, met respect voor het karakter van de woning.
onze oplossing
Door grotere raamopeningen komt er meer daglicht in de woning. In het interieur hebben we vooral voor wit gekozen, dat geeft tot helemaal binnenin meer licht. Walnotenhouten inbouwkasten brengen een warm gevoel in huis.
Back icon

terug naar woningen

loft, mechelen
loft, mechelen
GEBORGENHEID IN EEN OPEN LOFT
loft, mechelen
GEBORGEN GEVOEL IN EEN OPEN RUIMTE
loft, mechelen
de uitdaging
De openheid van het pand moet bewaard blijven, elke ruimte moet een eigen sfeer uitstralen en de slaapkamer moet geborgen aanvoelen.
onze oplossing
Rond een centrale kastenwand in de vorm van een slakkenhuis liggen alle leefruimtes waardoor er een wisselwerking ontstaat van openheid en geborgenheid. Om de slaapkamer nog knusser te maken, hangen kamerhoge gordijnen rond het bed als een soort cocon.
Back icon

terug naar woningen

nieuwbouw, hombeek-mechelen
nieuwbouw, hombeek-mechelen
VAKANTIEGEVOEL IN EIGEN TUIN
nieuwbouw, hombeek-mechelen
ELKE RUIMTE HAAR EIGEN HOOGTEPUNT
nieuwbouw, hombeek-mechelen
de uitdaging
De opdrachtgever had uiteenlopende wensen: grote vlakken, maar geen monolytische blok, openheid en tegelijk geborgenheid.
onze oplossing
Door in de gevel twee materialen te combineren ziet de woning er minder monolytisch uit. Strategisch geplaatste raamopeningen zorgen voor openheid en er blijft toch genoeg privacy en geborgenheid in elke ruimte. Het zwembad met poolhouse geeft een vakantiegevoel in eigen tuin.
Back icon

terug naar woningen

verbouwing, mechelen
verbouwing, mechelen
RESPECT VOOR VERLEDEN MET INNOVERENDE INVULLING
verbouwing, mechelen
SYMBIOSE TUSSEN HISTORISCHE ELEMENTEN EN STRAKKE VORMGEVING
verbouwing, mechelen
de uitdaging
Een waardevol historisch gebouw omvormen tot een hedendaagse woning, met bijzondere aandacht voor hernieuwbare energie en isolatie.
onze oplossing
De Dienst Monumentenzorg wilde niet dat het volledige gebouw geïsoleerd werd. Als compromis hebben we een isolerende pleister op de voorgevel geplaatst. De historische elementen zijn met zorg hersteld, het gebouw kreeg een technische opfrissing en we hebben maximaal gebruik gemaakt van hernieuwbare energie. De nieuwe uitbouw is strak afgelijnd en de stijl past bij het karakter van het oude pand.
Back icon

terug naar woningen

nieuwbouw, schoten
nieuwbouw, schoten
ENERGIENEUTRAAL HUIS MET ZICHT OP GROEN
nieuwbouw, schoten
OPEN GEVOEL MET VOLDOENDE PRIVACY
nieuwbouw, schoten
de uitdaging
Openheid creëren van binnen naar buiten in gesloten massief gebouw.
onze oplossing
De Belgische blauwe hardsteen geeft het gebouw een massief karakter. Door glas te verwerken in de gevel, kwam er transparantie van binnen naar buiten. Van binnenuit voelt het gebouw heel open aan, met zicht op de parktuin. Van buitenaf lijkt de woning eerder gesloten en massief, waardoor je meer privacy ervaart. Dankzij de modernste technieken (warmtepomp, PV panelen, ...) heeft dit huis een laag E-peil. Dat bewijst dat zelfs ruime, massieve woningen energieneutraal kunnen zijn.
Back icon

terug naar woningen

nieuwbouw, hombeek-mechelen
nieuwbouw, hombeek-mechelen
EENHEID IN VERSCHEIDENHEID
nieuwbouw, hombeek-mechelen
UITGEPUURDE DETAILS IN EEN BROEDERLIJK GEHEEL
nieuwbouw, hombeek-mechelen
de uitdaging
We kregen van twee opdrachtgevers, elk met hun eigen wensen en verlangens, de vraag om twee woningen naast elkaar te bouwen. Het geheel moest samen ontworpen en gebouwd worden, en het moest duidelijk zijn dat beide huizen samenhoren. En toch wilden de opdrachtgevers elk hun eigen accenten leggen, zodat elk gebouw een eigen karakter uitstraalt.
onze oplossing
Subtiele accenten linken beide woningen vormelijk aan elkaar, terwijl de binnenkanten een eigen karakter krijgen. De identieke steen krijgt op iedere gevel een andere tint en sommige ramen van beide huizen zijn even groot, waardoor beide woningen vormelijk een geheel blijven.
Back icon

terug naar woningen

nieuwbouw, zwolle
nieuwbouw, zwolle
SCHERMEN VAN NATUURSTEEN, KADERS OP DE NATUUR
nieuwbouw, zwolle
ELEGANT RUIMTEGEBRUIK
nieuwbouw, zwolle
de uitdaging
Ontwerpen van een horizontaal uitgestrekte woning die een permanent vakantiegevoel opwekt, met zicht op het natuurgebied.
onze oplossing
Als gevelmaterialen werkten we met natuursteen en bruin-grijs beton. De materialen wekken een zuiderse sfeer op. Het zwembad met overdekt terras grenst aan de leefruimte en de keuken, waardoor binnen en buiten in elkaar lijken over te vloeien. Zo krijg je het gevoel dat je eender wanneer naar buiten kan stappen. De warmte en de gezelligheid van de open haard geven ook op koude dagen een ontspannen vakantiegevoel.